Trouwkaart lettertype: de mooiste op een rij

Op zoek naar een mooi lettertype voor je trouwkaart? Er is zo ontzettend veel keus! Ga je voor strak, of juist sierlijk? Of een combinatie? In dit artikel laat ik je mijn favoriete lettertypes zien voor op je trouwkaart. Dit zijn de lettertypes die ik zelf ook graag gebruik bij het ontwerpen van mijn trouwkaart designs. En het goede nieuws? Alle lettertypes zijn gratis te gebruiken in Canva!

Trouwkaart lettertype – Sierlijk en krullend

Veruit de populairste keus; mooie sierlijke lettertypes! En met recht natuurlijk, want zo’n sierlijk lettertype geeft direct al veel sfeer aan je kaart.

trouwkaart lettertype
Trouwkaart voorbeeld terracotta

Trouwkaart Terracotta Love maakt gebruik van “Amsterdam Three” voor de voornamen in combinatie met “TT Moons” voor de achternamen.

lettertype trouwkaart

Trouwkaart Ja combineert het sierlijke lettertype “VeryBerry” met het strakke en moderne “Hammersmith One” voor de teksten.

trouwkaart lettertypes

Hier zie je trouwkaart botanical elegance, waar de namen prachtig uitkomen met lettertype “Nickainly”. De rest van de teksten staan in lettertype “Noto Sans”.

trouwkaart font

Deftige trouwkaart lettertypes

Deze lettertypes worden schreefletters genoemd, en zijn te herkennen aan de kleine streepjes aan de uiteindes. Deze streepjes zorgen voor een deftige, elegante uitstraling.

Voor het trouwkaart sjabloon vintage florals heb ik “Playfair Display” gebruikt in combinatie met “Montserrat Classic”.

“Abril Fatface” is een supertof lettertype om de datum mee te highlighten! Op bovenstaand trouwkaart sjabloon Modern Minimalism zie je hem in combinatie met het sierlijke lettertype “Twister” voor jullie namen, en lettertype “Poppins” voor de verdere teksten.

Een strak en modern trouwkaart lettertype

Strakke lettertypes noem je dan weer schreefloze lettertypes. Deze bevatten geen streepjes waardoor ze moderner ogen. Strakke lettertypes net veel ruimte tussen de letters zorgen ook voor een stijlvolle en luxueuze uitstraling.

Trouwkaart voorbeeld confetti

Wanneer je kiest voor een strak lettertype voor jullie namen – zoals bij dit Confetti Trouwkaart sjabloon – dan kan het ook heel mooi zijn om voor de rest van de tekst juist een sierlijk lettertype te kiezen. Hier zie je Hammersmith One in combinatie met “Playfair Display”.

Maak gemakkelijk je eigen trouwkaart met mijn sjablonen én bespaar mega veel geld op drukkosten

Wil je snel en gemakkelijk aan de slag met je trouwkaart én flink besparen op drukkkosten? Gebruik dan een van mijn trouwkaart sjablonen als basis! Kies je favoriete design, pas hem aan in je browser en sla hem op als pdf. Stuur hem zélf voordelig naar een online drukker waar je nog geen 30 euro betaalt voor 100 kaartjes.

Bekijk alle trouwkaart sjablonen

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.