Save the date digitaal versturen

Je save the date digitaal versturen is een superslimme manier om zo snel mogelijk jullie trouwdatum aan te kondigen. Alle vrienden en familie kunnen de datum alvast in hun agenda noteren, en vervolgens kun je op je gemak de trouwkaart maken met alle details erop. Nog een bijkomend voordeel: wanneer je je save the date digitaal verstuurt bespaar je natuurlijk bakken met geld op drukwerk!

save the date digitaal versturen

Hoe maak je een digitale save the date?

Een digitale save the date kun je gemakkelijk zelf maken! Het ontwerp? Dat hoef je niet helemaal zelf te bedenken natuurlijk; je kiest gewoon een kant-en-klaar sjabloon uit mijn shop. Hier vind je verschillende designs in verschillende stijlen, waarbij je alleen nog maar jullie namen en de datum hoeft aan te passen. Na de checkout ontvang je direct een link met daarin de toegang naar je sjabloon, en kun je meteen aan de slag.

De link opent het sjabloon direct in de online designtool Canva, waarbij je gewoon in je browser de tekst en kleur van je ontwerp kunt aanpassen. It’s easy! 🙂

save the date infinity licht

Je save the date sjabloon aanpassen

Het aanpassen van je sjabloon is gemakkelijk en kan letterlijk binnen 5 minuten gebeurt zijn. Het is een kwestie van het tekstvak aanklikken en de voorbeeld namen en datum aanpassen naar jullie naam en datum. Mocht je het willen dan kun je ook de kleur van de tekst en de achtergrond aanpassen, en zelfs de lettertypes en de lettergroottes. Hoe je dat allemaal doet kun je lezen in mijn blog Canva voor beginners.

Wat is het beste formaat?

Wat is nou het beste formaat voor een digitale save the date? Er zijn tegenwoordig zoveel schermformaten dat het lastig is om te besluiten welke je kiest. Ik gebruik voor mijn sjablonen dan ook het officiële formaat wat Instagram aanraad voor stories: 1080 x 1920 pixels. Zo heb je de gulden middenweg en weet je zeker dat hij op elke telefoon mooi uitkomt.

save the date digitaal versturen

Jouw save the date digitaal versturen

Heb je het sjabloon helemaal naar wens aangepast? Dan is het tijd voor je laatste stap: je save the date digitaal versturen! Vanuit je browser heb je de mogelijkheid om het ontwerp op te slaan. Kies voor opslaan als JPG of PNG en sla hem vervolgens op op je pc. Wanneer je Whatsapp Web app gebruikt kun je hem vanuit de map waar je hem hebt opslagen naar je whatsapp gesprek slepen.

save the date digitaal versturen
Klik op de knop ‘Delen’ en vervolgens op “Downloaden”.

Nóg makkelijker is om even de Canva app te downloaden (via de app store of Google play store) en hem vanaf je telefoon op te slaan. Je kunt hem dan vinden tussen je foto’s of je downloads (afhankelijk van je telefoon).

Klaar om te beginnen?

Als het goed is heb je nu alle info die je nodig hebt om jouw eigen digitale save the date te maken! Duik snel de shop in om het design te vinden wat het beste bij jullie past. En pssst: wist je dat je ook een bijpassende trouwkaart en menukaart als sjabloon kunt meebestellen? 🙂 Zo houdt je alles mooi in dezelfde stijl!

Bekijk de designs

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie