Menukaart bruiloft maken? Gebruik een sjabloon!

Een menukaart voor je bruiloft is onmisbaar wanneer jij een heerlijk diner hebt georganiseerd! Met een mooie kaart op de tafels kunnen de gasten alvast zien wat ze geserveerd krijgen. Ga je aan de slag met een menukaart bruiloft, dan wil je die natuurlijk zo veel mogelijk laten aansluiten bij de stijl van jouw trouwkaart. Ik vertel je hoe je dat het beste kunt doen! 🙂

menukaart bruiloft eucalyptus

Menukaart bruiloft sjabloon

Ben je niet zo creatief, dan wil je natuurlijk niet helemaal vanaf nul beginnen met het maken van je menukaart. Dat hoeft ook niet! 🙂 Je kunt gewoon een sjabloon gebruiken. Wat is dat precies, een sjabloon? Dat is een kant-en-klaar ontwerp, waarbij jij alleen de tekst hoeft aan te passen! Het aanpassen van de tekst doe je gewoon vanuit je browser, heel gemakkelijk.

bruiloft menukaart

Menukaart bruiloft én trouwkaart in dezelfde stijl?

Een bruiloft met een doorlopende stijl, dat vind ik persoonlijk echt heel stylish! Jij ook? Wellicht heb je al een design voor je trouwkaart, of ben je aan het oriënteren waar je alle designs voor je bruiloft in dezelfde stijl kan maken.

Ben je nog aan het rondkijken voor een bruiloft stijl die bij jou past? Kijk dan eens in mijn shop. Ik heb verschillende sjablonen voor je ontworpen in verschillende stijlen. Elke stijl heeft een digitale save the date, een trouwkaart én een menukaart die op elkaar aansluiten.

menukaart bruiloft

Werken met sjablonen

In tegenstelling tot de gebruikelijke kaartenwebsites bestel je in mijn shop alléén het sjabloon. Daarmee krijg je toegang tot het digitale ontwerp, en kan jij teksten, kleuren, lettertypes, etc naar wens aanpassen. Je past alles aan met de gratis designtool Canva in je browser. Vanuit Canva kan jij jouw designs opslaan als jpeg of pdf, en zelf kiezen hoe je het afdrukken wil aanpakken. Misschien heb je wel een mooie printer thuis staan, of op werk? Dat is perfect! Maar heb je dat niet, dan kun je ze heel voordelig laten drukken bij een online drukkerij. Het is zo simpel als het uploaden van je pdf en het kiezen van je gewenste papiersoort en aantal stuks! Ik schreef daar al een artikel over: 100 trouwkaarten drukken voor maar 27 euro!

trouwkaart in canva

Welk design past bij jou?

Ik ben benieuwd of er in de shop een design is wat aansluit bij de droombruiloft die jij voor ogen hebt! 🙂 Ik werk inmiddels al meer dan 10 jaar als grafisch ontwerper, en ik vind het ontzettend leuk om trouwkaarten en bijbehorende menukaarten te ontwerpen in zoveel mogelijk verschillende stijlen.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.