Digitale trouwkaart

Wist je dat je heel gemakkelijk een digitale trouwkaart kunt maken en versturen? Naast dat het ontzettend eenvoudig is zitten er nog veel meer voordelen aan, zoals de prijs! In dit artikel vertel ik je alles over de uitgebreide mogelijkheden.

digitale trouwkaart

Digitale trouwkaart: de voordelen

Waarom zou je kiezen voor een digitale bruiloft? Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen, er zitten namelijk meerdere voordelen aan.

Een budgetvriendelijke oplossing

Een van de grootste voordelen van een digitale trouwkaart is natuurlijk de kostenbesparing. Je trouwkaart laten drukken kost bij de meeste sites al snel tussen de 100 en 300 euro, afhankelijk van de aantallen en de papiersoort. Wat kost een digitale trouwkaart dan? In mijn shop betaal je voor je trouwkaart (als bewerkbaar digitaal sjabloon) eenmalig tussen de 10 en 15 euro. Ja, echt waar!

digitale trouwkaart

Het gaat razend snel

Heb je weinig tijd, of geen zin om je te verdiepen in alle verschillende drukwerk opties? Ook dan is een digitale trouwkaart ideaal. Heb je eenmaal een sjabloon gekozen die qua design helemaal bij jullie past, dan hoef je alleen nog maar de tekst aan te passen. Hierna sla je je trouwkaart gemakkelijk op als .pdf of .jpg, en kun je hem direct naar al je vrienden en familie versturen. Via whatsapp, email, Instagram story, wat jij wilt!

Eco vriendelijk

Is het milieu voor jou een belangrijke factor? Snap ik helemaal! Zelf vind ik het idee dat alle kaarten na een paar weken in de prullenbak belanden altijd ontzettend zonde. Het spreekt natuurlijk verder voor zich, dat een digitale trouwkaart hier ook een fantastische oplossing voor is.

Onbegrensde mogelijkheden

Wist je dat je met een digitale trouwkaart mega veel mogelijkheden hebt om je design te customizen? Mijn trouwkaart sjablonen zijn te bewerken met de gratis designtool Canva. Je kunt – direct vanuit je browser – op een hele gebruiksvriendelijke manier van alles aanpassen. Het hoeft niet (je kunt ook alleen de tekst aanpassen) maar als je zin hebt kun je je helemaal uitleven. Je kunt kiezen uit alle denkbare kleuren, een grote hoeveelheid verschillende lettertypes, en je kunt de design elementen groter/kleiner maken en op een andere plek zetten.

digitale trouwkaart

Je digitale trouwkaart maken

Klinkt dat allemaal goed? Dan ga ik je nu vertellen hoe je je trouwkaart maakt. Stap 1 is het uitzoeken van je favoriete design uit mijn shop. Vervolgens reken je je sjabloon eenmalig af. Hierna ontvang je direct de toegangslink naar jouw sjabloon in je inbox. Klik erop, en de designtool zal openen in je browser. Je kunt direct beginnen met aanpassen. Om een vliegende start te maken heb ik ook een artikel “Canva voor beginners” waarin ik je meeneem in alle mogelijkheden. Vanuit de designtool kun je vervolgens jouw kaart opslaan, bijvoorbeeld als .pdf of .jpg, om vervolgens direct rond te sturen.

Deze video legt het ook allemaal haarfijn uit:

Digitale trouwkaart of digitale save the date?

In mijn shop heb ik twee verschillende mogelijkheden voor je. Je kunt kiezen voor een digitale save the date, waarmee je jullie datum alvast kunt aankondigen. De save the dates zijn speciaal ontworpen of het formaat van je smartphone. Je kunt ook kiezen voor de trouwkaart, die bestaat uit 2 pagina’s. Deze is opgemaakt op A6 formaat met daarbij drukwerk in gedachten, maar digitaal versturen gaat ook perfect. Op de 2 pagina’s kan je alle informatie over de bruiloft kwijt; de locatie, gegevens van de ceremoniemeester(s), dresscode, cadeautip, en de tijdstippen.

Shop de trouwkaart sjablonen shop de save the date sjablonen

Je kunt natuurlijk ook voor beide opties kiezen, eerst de save the date (zodra jullie trouwdatum bekend is kun je deze direct sturen) en vervolgens wanneer jullie de details weten de officiële trouwkaart.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

1 gedachte over “Digitale trouwkaart”

Plaats een reactie