Een digitale uitnodiging maken in 5 minuten

Heb je iets te vieren en ben je op zoek naar een leuke manier om je vrienden en familie uit te nodigen voor je feest, zonder dat je meer dan honderd euro kwijt bent aan gedrukte kaarten? Maak je uitnodiging gewoon lekker digitaal, met behulp van kant-en-klare sjablonen, en stuur ze rond via whatsapp of email. Lekker snel klaar, budgetvriendelijk en ook nog eens fijner voor het milieu. Ik geef je mijn stappenplan + tips om een superleuke digitale uitnodiging te maken.

digitale uitnodiging maken

Kant-en-klare sjablonen gebruiken

Je hoeft geen designer te zijn om zelf een digitale uitnodiging te maken. Kies gewoon een kant-en-klaar ontworpen sjabloon in de stijl die bij jouw past, en pas alleen de teksten aan. Zo’n sjabloon is dus een vooraf ontworpen uitnodiging die jij kunt aanpassen naar wens. Hier kun je een kijkje nemen tussen de verschillende designs.

Op smartphone formaat

De sjablonen zijn gemaakt op smartphone formaat zodat – wanneer je hem via whatsapp rondstuurt – hij de gehele telefoon bedekt. Wel zo mooi toch!

100% aanpasbaar in Canva

Nog zo’n fijn voordeel; de sjablonen zijn gemaakt in de gratis designtool Canva. Hierin kun je je gekozen sjabloon zelf helemaal aanpassen naar je smaak. Verander gemakkelijk de kleuren, lettertypes en voeg je eigen foto’s toe.

Voor welke gelegenheid kun je de uitnodiging maken?

Eigenlijk kun je de uitnodiging maken voor alle gelegenheden. Een bruiloft (save the date), een verjaardagsfeest, een jubileumfeest, een zakelijke bijeenkomst, kinderfeestjes, noem maar op. Ook leuk voor themafeestjes zoals een zomerfeest, halloweenfeest of een barbecue.

Zelf grijp ik vrijwel elke gelegenheid aan om een uitnodiging te sturen, omdat het gewoon zo leuk is om te doen. 🙂 Bijvoorbeeld voor de paasbrunch die ik elk jaar regel voor mijn familie, en de verjaardag van mijn zoontje.

digitale uitnodiging maken

Jouw digitale uitnodiging maken in 3 stappen

Leuk zo’n sjabloon, maar hoe werkt het nou precies? Dat leg ik je hieronder uit in drie simpele stappen.

  1. Kies het design wat het meest bij je past, en plaats je bestelling.
  2. Nadat je je bestelling hebt geplaatst ontvang je direct een PDF met daarin de toegangslink naar jouw sjabloon. Wanneer je hierop klikt opent je uitnodiging automatisch in de gratis online ontwerptool Canva. Hier kun je de teksten en foto aanpassen, en eventueel nog de kleuren en lettertypes aanpassen.
  3. Tevreden met je digitale uitnodiging? Dan kun je hem direct vanuit Canva downloaden als jpg. Wanneer je de Canva app download kun je hem ook gemakkelijk opslaan op je telefoon. Hierna kun je hem meteen als afbeelding rondsturen via whatsapp of email.

Je kunt je design trouwens eindeloos/onbeperkt opnieuw gebruiken en eindeloos opslaan als verschillende jpg’s. Zo kun je bijvoorbeeld ook 2 varianten maken, zoals bij een bruiloft vaak het geval is met dag- en avondgasten. En als je het écht persoonlijk wil maken dan kun je hem zelfs personaliseren door de naam van je gast in de tekst te verwerken. Dan ben je natuurlijk iets langer bezig dan 5 minuten, haha, maar het is wel extra leuk en speciaal voor de ontvanger.

tips om een digitale uitnodiging te maken

Digitale uitnodiging inspiratie

Hieronder zal ik nog wat leuke voorbeelden laten zien van digitale uitnodigingen. En ben je nog op zoek naar een mooie kleurencombinatie? Bekijk dan zeker even mijn verzamelblog met kleurenpaletten. En ook voor mooie lettertypes heb ik een inspiratieblog.

save the date kat

Wanneer je de nadruk wil leggen op de datum, of van plan bent om naast een digitale uitnodiging ook een gedrukte kaart te maken met aanvullende info, kan het een leuk idee zijn om een kalendertje te maken met daarop de dag omcirkelt.

Houd je van bloemen? Kijk dan eens naar de uitnodigingen met vintage bloemen illustraties erop.

Een uitnodiging maken die extra persoonlijk voelt? Combineer dan een vrolijke foto met een handgeschreven lettertype.

Aan de slag

Als het goed is dat heb je nu alle info die je nodig hebt om aan de slag te gaan met je digitale uitnodiging. Voor welke stijl ga jij?

Heb je trouwens nog vragen, of heb je een leuk idee voor een ontwerp wat nog niet in de collectie zit, dan kun je me altijd een mailtje of een DM op instagram sturen. Ik help je graag op weg en vind het bovendien superleuk om jullie suggesties te horen.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie