Boho bruiloft kleuren inspiratie

Ga je voor een boho bruiloft? Super leuk! In dit blogartikel geef ik je aan de hand van een aantal kleurenpaletten wat inspiratie. Onder elke kleur heb ik een code geplaatst met een # ervoor. Dit heet een ‘hex’ kleurencode. Wanneer je je trouwkaart, digitale save the date en/of menukaart maakt met behulp van mijn sjablonen, dan kun je deze kleur invoeren wanneer je je sjabloon aan het bewerken bent. Je kunt onderstaande paletten dus helemaal doorvoeren in jouw bruiloft stationary! 🙂

Boho Bruiloft kleurenpalet 1: Terracotta

Terracotta kleuren zijn warm, en kunnen zowel licht als donker zijn. Met dit palet heb je een ruime keuze aan donkere en lichte tinten. Wist je dat het Terracotta Love trouwkaart design uit precies deze combinatie bestaat?

boho bruiloft

Boho kleurenpalet 2: Sunny Days

Als het Terracotta palet net wat te donker is, dan is dit wellicht meer je ding. Lekkere vrolijke tinten die alsnog helemaal boho zijn. Hierbij denk ik zelf aan een boho bruiloft op een stralende zomerdag. Of misschien zelfs wel in het buitenland, zoals een bruiloft op Ibiza.

Boho bruiloft kleurenpalet 3: Forest Vibes

Houd je van het bos en natuurlijke tinten? Ga dan voor dit forest vibes palet. Hierbij heb ik de warme nude kleuren gecombineerd met een vleugje groen.

Boho wedding kleurenpalet 4: Earthy Tones

En wanneer je graag de forest vibes wil maar met nét wat meer uitgesproken kleuren, dan is het earthy tones palet perfect. Een warme bruin/oranje kleur en een mooie bosgroene kleur zijn hier de showstoppers.

Hoe ziet zo’n palet er nou uit wanneer je hem daadwerkelijk in je trouwkaart gebruikt? Nou, bijvoorbeeld zo! De bruin/oranje kleur leent zich prachtig voor de tekst, afgewisseld met de donkerdere nude kleur voor de achternamen. Op de achterkant heb ik beide kleuren groen verwerkt. De achtergrond is in de basis de lichte kleur uit het palet, maar ik heb hier nog een iets lichtere variant op gemaakt om het contrast tussen de kleuren wat groter te maken. De achtergrondkleur uit het design is kleurcode #f8f6f3 geworden.

boho bruiloft

Boho kleurenpalet 5: Boho Beach

Ga je trouwen op het strand? Dan zal dit boho beach palet fantastisch aansluiten op je bruiloft. Warme nude kleuren geïnspireerd op het strand en de schelpen.

Mix & Match

Je hoeft natuurlijk niet vast te houden aan de kleuren uit één palet, ze dienen vooral ter inspiratie! 🙂 Dus kies je favorieten uit de verschillende paletten en combineer ze met elkaar. Houd bij het maken van je trouwkaart, save the date en menukaart ook de leesbaarheid in de gaten; soms heb je juist een donkerdere kleur nodig voor te tekst om voor genoeg contract te zorgen voor leesbare tekst. In het boho spirit kaartje hieronder heb ik naast de nude kleur ook een donkere terracotta kleur toegepast voor de tekst, met op de achterkant ook een blauwgrijze tint.

trouwkaart boho

Zin om zelf aan de slag te gaan? Bekijk dan alle verschillende sjablonen in de shop. En maak alvast je account aan op Canva, de gratis tool waarmee je de sjablonen direct vanuit je browser kunt aanpassen.

Bekijk alle designs in de shop

Ben je er nog niet helemaal over uit of dit het juiste thema voor jullie bruiloft is? Bekijk dan mijn kleurenthema bruiloft inspiratie blog, waar je ook kleurenpaletten voor bijvoorbeeld een herfstbruiloft, pastelbruiloft bruiloft of boerderij bruiloft kunt vinden.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

2 gedachten over “Boho bruiloft kleuren inspiratie”

Plaats een reactie