Zwarte trouwkaart inspiratie

Ben je op zoek naar een mooie zwarte trouwkaart? Met een zwart design kun je verschillende kanten uit qua stijl. Je kunt gaan voor een luxe uitstraling, een stoere uitstraling, een mysterieuze uitstraling, en nog veel meer. Het is maar net hoe je de lettertypes, kleurtinten en jullie eventuele foto met elkaar combineert. Ik heb een mooi artikel voor je gemaakt bomvol inspiratie en tips voor een zwart design wat helemaal bij jullie past.

een zwarte trouwkaart

Zwarte trouwkaart kleurencombinaties

Zwart combineert natuurlijk altijd mooi met wit, maar misschien wil je toch een vleugje kleur toevoegen aan je zwarte trouwkaart. Persoonlijk vind ik blauw erg mooi combineren met zwart. Dit zorgt voor een rustige en zachte uitstraling. Ook goud combineert mooi met zwart, en is erg mooi wanneer je voor een luxe uitstraling wil gaan. Wil je een zachtere uitstraling creeëren? Kies dan voor een roze tint.

Onderstaand zie je een mooi voorbeeld waarbij gouden spetters mooi afsteken op de zwarte achtergrond.

Wanneer je de datum in het lichtblauw zet, en de rest wit, zorg je voor een zachte en kalme uitstraling. Zoals in onderstaand voorbeeld “Modern Minimalism“.

TIP: Welke kleur je ook kiest, zorg er wel voor dat er voldoende contrast is tussen de gekozen kleur en de zwarte achtergrond. Daarmee bedoel ik dat de tekst licht genoeg is zodat hij goed afsteekt, en duidelijk leesbaar is. En houd er ook rekening mee dat het op je scherm misschien wel goed lijkt, maar dat de kleur op je drukwerk iets doffer/subtieler kan overkomen. Kies daarom altijd het zekere voor het onzekere en ga voor een goed contrast.

Welk lettertype past mooi bij een zwarte trouwkaart?

Ook het lettertype wat je kiest is bepalend voor de uitstraling van je zwarte trouwkaart. Een strak en vet lettertype zorgt voor een moderne uitstraling, zoals bij onderstaand voorbeeld “Confetti“. Het lettertype uit dit design heet “Hammersmith One”.

Wil je je zwarte trouwkaart vooral juist een sierlijke uitstraling geven? Kies dan voor een handgeschreven lettertype in combinatie met een schreeflettertype. Een schreefletter is een lettertype wat van die kleine sierhoekjes aan de randen heeft, zoals onderstaand voorbeeld van trouwkaart “Terracotta Love“. De gebruikte lettertypes heten “Amsterdam Three” en “TT Moons”.

zwarte trouwkaart

Door je zwarte trouwkaart te combineren met een handgeschreven ‘marker’ stijl lettertype kun je juist weer voor een speelse uitstraling zorgen. Zeker wanneer je de tekst extra groot zet, en in het geval van onderstaande trouwkaart ‘statement love‘ ook een tikje schuin.

Hoe zorg je dat jullie foto mooi past qua kleur en stijl?

Wil je een mooie foto van jullie toevoegen in de trouwkaart? Dan is het natuurlijk het mooiste als deze qua uitstraling matcht met de stijl van je trouwkaart. Weet je voorafgaand al welke stijl trouwkaart je wilt? Dan kun je hier met je fotoshoot op inspelen. Wat ik zelf heel mooi vind passen bij een zwarte trouwkaart is een foto met jullie silhouetten. Met de ondergaande zon op de achtergrond zorgt dit voor een romantische uitstraling. Onderstaand voorbeeld komt van trouwkaart sjabloon ‘zwart‘.

zwarte trouwkaart

Je kunt met je fotoshoot ook rekening houden met de achtergrond van de foto, en zorgen dat deze donkere tonen bevat. Zoals in onderstaand voorbeeld waarbij het koppel witte kleding aanheeft wat mooi afsteekt tegen de donkergroene haag.

TIP: Leg je plan en je ideeën uit aan je fotograaf, dan kunnen jullie samen op zoek gaan naar een stijl die perfect aansluit bij je trouwkaart.

En andersom; heb je al mooie foto’s en wil je de kleurtinten hiervan terug laten komen in je trouwkaart? Daar heb ik ook een handige tip voor. Wanneer je je trouwkaart sjabloon open hebt staan en je de foto in het kader sleept, maakt Canva automatisch een kleurenpalet van de foto. Deze tinten kun je vervolgens eenvoudig toepassen als tekstkleur. Zo voer je de sfeer van de foto door in de rest van de kaart en maak je er echt een samenhangend geheel van.

Hieronder zie je een screenshot van mijn documentje waar ik de inspiratie voor dit artikel heb verzameld. De silhouetten foto krijgt automatisch een mooi kleurenpalet (te vinden onder het kopje ‘fotokleuren’) en de lichtroze kleur van de wolkjes kan ik vervolgens mooi toepassen op de tekst.

Zó voer je dezelfde stijl door in je save the date, menukaart, welkomstbord en meer

Maak je gebruik van sjablonen, dan kun je jouw gekozen stijl heel makkelijk doorvoeren in een digitale save the date, een menukaart voor je bruiloft diner, een welkomstbord en nog veel meer. Voor trouwkaart ‘Zwart’ is er bijvoorbeeld een mooie bijpassende digitale save the date beschikbaar:

save the date zwart

En een bijpassende menukaart:

Wanneer je gekozen hebt voor andere lettertypes of kleuren in je trouwkaart design kun je dit via Canva heel eenvoudig toepassen op je save the date sjabloon en je menukaart sjabloon. Meer daarover lees je hier!

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie