Save the date teksten

Ben je van plan om een save the date te versturen voorafgaand aan je trouwkaart? Een supergoed idee! 🙂 Een bruiloft plannen is lastig, dus je wilt in ieder geval zo snel mogelijk de datum kenbaar maken bij je gasten. Maar….. wat zet je er eigenlijk op? Ter inspiratie hier een aantal voorbeelden van save the date teksten.

happiness

Waarom een save the date?

Eers even bij het begin beginnen: waarom zou je eigenlijk een save the date sturen? De trend is eigenlijk een beetje overgewaaid uit Amerika, waar het heel normaal is om voorafgaand aan de trouwkaart ook alvast een kaart te sturen met enkel en alleen de datum. Dit wordt gedaan omdat je – wanneer je de datum/locatie eenmaal hebt vastgelegd – je de datum natuurlijk zo snel mogelijk wil delen. Zo weet je zeker dat iedereen die dag in zijn agenda vrij kan houden. Wanneer je meer details hebt, zoals de aanvang van het de ceremonie en de gegevens van de ceremoniemeester, kun je op het gemak de trouwkaart maken.

Verstuur hem via whatsapp!

En wat is er nou sneller dan een appje? Mijn gouden tip voor jou is om een save the date via whatsapp te sturen. Met behulp van mijn kant-en-klare sjablonen heb je jouw save the date binnen 5 minuten gemaakt en verstuurd via app! Lekker snel, en je bespaart ook nog eens een hoop geld ten opzichte van een gedrukte save the date kaart (die vaak ook snel in de prullenbak beland). Beter kan niet toch. 🙂

Save the date teksten inspiratie

Op je save the date hoeft niet veel te staan. Het belangrijkste is natuurlijk de datum, dus zorg ervoor dat deze duidelijk erop staat. Daarnaast is natuurlijk de vraag wíé er gaan trouwen. 🙂 Dus vergeet jullie namen niet. Veel save the dates hebben letterlijk ‘Save the date‘ als tekst erbij, maar je kunt ook prima een andere tekst plaatsen. Eentje met een persoonlijke touch bijvoorbeeld, zoals op het ontwerp hieronder.

save the date lente

Een foto of illustratie

Met alleen een mooie tekst ben je er nog niet. Om de save the date een persoonlijke touch te geven zijn er eigenlijk 2 opties: een foto of een illustratie. Heb je een prachtige foto van jullie samen? Dan is het natuurlijk superleuk om die op de save the date te zetten. Heb je een bepaald thema voor je bruiloft in gedachten? Dan kun je dat thema met behulp van illustraties alvast presenteren. Denk aan eucalyptus, zomerse bloemen, of juist een winter thema.

save the date eucalyptus krans

Save the date met kalender

Een andere optie is om je datum te presenteren met behulp van een kalender. De dag kun je dan omcirkelen! Dit is een leuke en originele manier om de datum aan te kondigen die je (nog) wat minder vaak ziet en daarom juist verrassend is.

save the date zomers

De datum centraal

Ben je wat minder van de illustraties, en heb je liever ook geen foto op je save the date? Kijk dan eens naar een save the date ontwerp waarbij de datum centraal staat. Met mooie lettertypes en de juiste kleurencombinaties maak je van de datum een – stijlvol – centraal punt.

save the date modern boho
save the date zwart

Alle opties op een rij

Nog even een makkelijk overzichtje met alles wat je op je save the date kan zetten:

  • De datum! Tekstueel of als kalender
  • Jullie namen
  • De letterlijke tekst ‘save the date’ of ‘save our date’
  • Een persoonlijke boodschap
  • Jullie favoriete quote
  • De melding dat de trouwkaart snel volgt
  • Jullie mooiste foto
  • Een illustratie met het thema van de bruiloft

Voor dit lijstje geld dus niet dat alles erop móét, maar dat dit een aantal van de opties zijn. Ik zou vooral zeggen blader door alle designs uit de shop heen om nog meer inspiratie op te doen en hopelijk een ontwerp te vinden wat perfect bij jullie past.

Bekijk de save the date designs

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.