Geboortekaartje via whatsapp

Wil jij de geboorte van jullie kleine wondertje op een extra leuke manier delen met vrienden en familie? Stuur dan een geboortekaartje via whatsapp! Het is zo klaar, en kan zelfs vanaf je telefoon worden gemaakt!

geboortekaartje via whatsapp

Wat is het voordeel van een geboortekaartje via whatsapp?

Aan een digitaal geboortekaartje – wat je kunt versturen via whatsapp – zitten veel voordelen. Het grootste voordeel vind ik zelf dat het supersnel gemaakt is. Wanneer je kleintje is geboren heb je je handen vol natuurlijk. Toen mijn zoontje was geboren stelde ik het maken van het gedrukte geboortekaartje steeds maar uit, omdat het op dat moment – herstellende van een keizersnede met een kindje wat veel moest huilen – zoveel moeite leek. Uiteindelijk waren we bijna 3 weken verder voordat ik ze verstuurd had, haha!

Met een digitaal geboortekaartje is dat een heel stuk makkelijker. Ik heb namelijk verschillende sjablonen ontworpen die jij direct kunt gebruiken. Je kunt ze via de Canva app direct op je telefoon aanpassen, en vervolgens opslaan als jpg. Letterlijk 5 minuten werk, wat je vanaf je bed, de bank, of zelfs in het ziekenhuis kan doen! Het jpg bestand kun je vervolgens direct doorappen of delen in bijvoorbeeld je instagram stories. Zo heb je dus supersnel een mooie stijlvolle aankondiging.

Je kunt het digitale geboortekaartje als voorproefje op het gedrukte kaartje zien, óf je kunt er voor kiezen om alleen een digitaal kaartje te maken. Wat ik ook vaak hoor is dat er een gedrukt kaartje naar directe familie en vrienden gaat, en dat kennissen, collega’s en verre familie de digitale versie krijgen. Zo kun je natuurlijk ook minimaal de helft van je geld besparen en dat is ook erg lekker.

Bekijk de designs

Hoe maak je een digitaal geboortekaartje?

Het enige wat je hoeft te doen is een design uit te kiezen wat jullie aanspreekt. Je ontvangt de link naar het sjabloon direct in je inbox, en vervolgens kun je hem openen in de Canva app of via de Canva website. Je klikt de tekst aan, typt de naam van jullie kleintje in samen met de details zoals het gewicht en het geboortetijdstip, en je bent al klaar!

digitaal geboortekaartje hallo wit

Uit welke designs en stijlen kun je kiezen?

Of je nou van lief en zoet houd, of juist van wat strakker en rustiger, er is voor iedereen wel een passend design te vinden. In de shop kan je ook heel gemakkelijk filteren op stijl of op kleur, om zo sneller bij jouw favoriete design uit te komen.

zoek je stijl

Kun je je digitale geboortekaartje naar smaak aanpassen?

Dat kan zeker! Binnen Canva zijn er veel mogelijkheden om je design te customizen. Superleuk om te doen, bijvoorbeeld tijdens je verlof vóór je bevalling. Dan kan je op het gemak de tijd nemen en de kleuren en lettertypes personaliseren. Meer over de opties lees je in mijn blog Canva voor beginners. En wanneer je de smaak helemaal te pakken hebt kun je het kaartje zelfs animeren, om er een zo een korte video van te maken!

Wat zet je op een digitaal geboortekaartje via whatsapp?

Welke tekst zet je eigenlijk op een geboortekaartje via whatsapp? Dat is helemaal aan jou, daar zijn niet echt regels voor! Je kunt het heel uitgebreid maken maar ook heel simpel houden. De designs zijn in de eerste instantie opgezet voor een eenvoudige aankondiging waarbij er ruimte is voor de naam, een kleine boodschap, soms een foto, het gewicht, de lengte en het geboortetijdstip. Wil je hier extra tekst bij plaatsen, dan kun je dit heel eenvoudig via Canva doen. Inspiratie voor mooie teksten vindt je trouwens ook in mijn geboorte aankondiging inspiratie blog.

Hoe verstuur je via whatsapp een geboortekaartje?

Je design is klaar! Wat nu? Heel simpel; je klikt op de downloadknop en kiest bij de opties voor opslaan als jpg formaat. Hierna open je whatsapp en stuur je de afbeelding door naar wie je maar wilt.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.