Tekst op je trouwkaart

Welke tekst zet je op een trouwkaart? Dat is natuurlijk helemaal aan jullie! 🙂 Maar ik snap het als je niet helemaal weet waar je moet beginnen, en dat je wellicht bang ben dat je wat vergeet. Daarom heb ik op deze pagina een handig overzicht gemaakt. Daarnaast geef ik je ook wat inspiratie voor een leuke, originele trouwkaart tekst.

Trouwkaart voorbeeld serenity

Tekst op trouwkaart – de basis

Dus wat móét er nou echt op die trouwkaart? Laten we beginnen met een handige checklist. De volgende items zijn vrij onmisbaar, en geven je gasten de benodigde basisinformatie.

Checklist basisinfo

  • Jullie namen!
  • De datum van de bruiloft
  • De locatie(s)
  • De naam en het telefoonnummer of mailadres van de ceremoniemeester(s)
  • Of de genodigde een dag- of avondgast is

Daggasten & avondgasten

Je kunt in plaats van de notering dag- of avondgast ook het tijdstip van aanvang aanpassen op de kaart. De daggasten zijn bijvoorbeeld vanaf 14:00 welkom en de avondgasten vanaf 20:00 (ik roep maar wat, het is natuurlijk aan jullie). Persoonlijk vind ik dat net wat vriendelijker staan. Zeker wanneer je er bijvoorbeeld van maakt “We nodigen je uit om de avond knallend met ons af te sluiten op ons bruidsfeest, vanaf 20:00“. Je kunt ook alleen de tijdstippen noteren die voor de dag-of avondgast relevant zijn, zoals het voorbeeld hieronder.

Trouwkaart tekst voorbeeld

Vervolgens zijn er nog een aantal dingen die je veel op een trouwkaart ziet terugkomen, maar die eerder optioneel zijn dan essentieel.

Optionele tekst

  • Jullie eigen contactgegevens
  • Een eventuele dresscode
  • De cadeautip, vaak is dit een envelopje
  • De planning / tijdstippen van de verschillende events (dagprogramma)
  • RSVP: Het verzoek om door te geven of je komt, en met hoeveel personen

Tijdlijn

Misschien vind je het leuk om zoals onderstaand ontwerp alvast toe te lichten hoe jullie grote dag eruit gaat zien, middels een dagprogramma tijdlijn. Zo weten de gasten wanneer ze klaar moeten staan voor de foto, en wanneer het aansnijden van de taart gaat plaatsvinden.

(Maar wanneer je het dagprogramma liever niet op de kaart zet kun je mijn dagprogramma sjabloon gebruiken om hiervoor een los kaartje te maken.)

Trouwkaart tekst inspiratie

Naast de bovengenoemde belangrijke informatie kun je de tekst op je trouwkaart ook een originele touch meegeven met een mooie quote, een vrolijke zin, of een gedicht of persoonlijke boodschap. Hieronder heb ik een paar leuke voorbeelden voor je uitgezocht ter inspiratie.

Wat dacht je van een mooie quote over de liefde, of een stukje songtekst uit een nummer wat voor jullie veel betekenis heeft? Onderstaand ontwerp heet niet voor niets ‘statement love‘ :).

Of misschien wil je benadrukken hoe fantastisch je het zou vinden dat iedereen met jullie mee komt vieren, zoals onderstaand kaartje ‘lente‘.

Trouwkaart voorbeeld lente

Maar ben je niet zo van de persoonlijke teksten maar wil je wél graag een persoonlijke touch meegeven aan je trouwkaart? Dan kun je kiezen om een grote foto van jullie op de voorkant te plaatsen, zoals onderstaand design ‘trouwkaart met foto‘.

Houd je van een minimalistische sfeer wat betreft tekst? Dan kun je kiezen voor een ontwerp waarbij de tekst echt en onderdeel is van het design, zoals je hieronder ziet bij trouwkaart sjabloon ‘round‘ met de tekst die rondom de foto cirkel valt.

Wat ook erg mooi kan zijn is om jullie datum centraal te stellen, zoals in onderstaand ontwerp ‘modern boho‘:

Blader door alle sjablonen heen

Wil je snel en gemakkelijk aan de slag met je trouwkaart én flink besparen op drukkkosten? Gebruik dan een van mijn trouwkaart sjablonen als basis! Kies je favoriete design, pas hem aan in je browser en sla hem op als pdf. Stuur hem zélf voordelig naar een online drukker waar je nog geen 30 euro betaalt voor 100 kaartjes.

Meer inspiratie nodig? Blader dan op je gemak door mijn trouwkaart designs heen. Alle sjablonen zijn uiteraard aan te passen qua kleur, lettertype en plaatsing.

Bekijk alle trouwkaart sjablonen

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.