Save the date betekenis

Een save the date versturen voorafgaand aan je trouwkaart; je ziet het steeds vaker! Maar wat betekent het nou precies? Ik leg die save the date betekenis uitgebreid aan je uit! 🙂

Wat is het? save the date betekenis

Save the date betekent letterlijk ‘bewaar de datum’. Het houd in dat je wil dat de ontvanger de specifieke datum vrij houd. Een save the date kan voor verschillende evenementen worden gebruikt, maar het meest voorkomend is een save the date voor je bruiloft.

save the date betekenis

Waarom een save the date?

Nu we de save the date betekenis weten is het tijd voor de volgende vraag; waarom verstuur je een save the date? Simpelweg omdat je – wanneer je je (trouw)datum hebt vastgelegd – je dit zo snel mogelijk wil delen met vrienden en familie. Zo voorkom je dat ze per ongeluk iets anders plannen rond die datum. Zeker wanneer je trouwt in de zomer kan het zomaar zijn dat je vrienden en familie een vakantie boeken op die dag.

Wat is het verschil tussen een save the date en een trouwkaart?

Er zijn 2 grote verschillen tussen een save the date en een trouwkaart. Een save the date stuur je het liefst zo snel mogelijk. Vaak hangt de trouwdatum samen met het regelen van de locatie, dus zodra je dit voor elkaar hebt kun je alvast de datum delen via een save the date. Een save the date bevat dus enkel en alleen de aankondiging van de bruiloft met de datum centraal.

Hierna kun je de bruiloft gaan invullen en de details regelen. Op welk tijdstip ontvangen jullie de dag- en avondgasten? Wanneer vindt de ceremonie plaats? En wie zijn de ceremoniemeesters? Deze informatie kun je op het gemak verzamelen en op de trouwkaart zetten. Aangezien het regelen van al deze zaken wat tijd in beslag gaat nemen, stuur de de trouwkaart vaak een stuk later dan de save the date. Én je trouwkaart bevat dus veel meer informatie.

Kortom: de save the date bevat alleen de datum, en stuur je zo snel mogelijk. De trouwkaart volgt hierna, en bevat alle informatie over de dag zelf.

Hoe maak je een save the date?

Een save the date maken is heel gemakkelijk, wanneer je gebruik maakt van een sjabloon. Een sjabloon is een kant-en-klaar ontwerp waarbij je alleen jullie namen en de datum hoeft aan te passen. En dat aanpassen kan gewoon via een gratis ontwerptool in je browser (Canva).

Via whatsapp versturen

Mijn save the date sjablonen zijn speciaal voor iedereen die zijn save the date via whatsapp wil versturen. Niets sneller dan een appje toch? 🙂 Bovendien bespaar je met een digitale save the date een hoop geld, aangezien je alleen de eenmalige aanschafkosten hebt. Vanuit Canva (de gratis ontwerptool) kun je jouw aangepaste sjabloon direct opslaan als .jpg en meteen door appen.

save the date zomers

Wat kost een save the date?

Wanneer je gebruik maakt van de save the date sjablonen uit mijn shop, dan betaal je tussen de 8,95 en 12,95. Dit zijn eenmalige kosten.

Welke stijl past bij jullie?

Bekijk alle designs in de shop en vindt de stijl die het beste bij jullie past. En heb je een design gevonden wat je mooi vindt maar je liever in een andere kleur of lettertype zou willen? No problem; je kunt in de ontwerptool heel gemakkelijk kleuren, lettertypes en plaatsing van de elementen aanpassen. Je kunt hem dus óf zo laten als hij is (dan ben je letterlijk in 5 minuten klaar) of je kunt helemaal los gaan en hem customizen.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.