Herfst bruiloft inspiratie

Ga je voor een herfst bruiloft? Dan ben ik jaloers! 🙂 Herfst is mijn favoriete seizoen, dus alle foto’s en kleuren bij elkaar zoeken voor deze inspiratie blog was echt een feestje. Ik weet zeker dat je er inspiratie uit kan halen voor jouw bruiloft. Zoals je van mijn inspiratie blogs gewend ben heb ik ook kleurenpaletten gemaakt met de kleurwaardes erbij. Wanneer je je save the date, trouwkaart en menukaart met behulp van mijn canva sjablonen maakt kun je deze kleurcodes heel eenvoudig toepassen op je design. Enjoy!

Geen herfst bruiloft zonder pompoenen!

Zeg je herfst, dan zeg je pompoenen! Deze vrolijke groenten geven gelijk kleur en sfeer aan je trouwlocatie.

herfst bruiloft met pompoenen

Deze combinatie van witte en oranje pompoenen op een zwarte trap is voor mij op en top herfst! Hier maak je me echt blij mee. Hoe leuk is dit om je trouwlocatie mee te versieren?

Vrolijke mini pompoenen in papieren zakjes, leuk om de eettafels mee te versieren!

herfst bruiloft kleuren

Nog een mooie stapel pompoenen met mooie pasteltintjes.

herfst bruiloft decoratie

Lekker Amerikaans, zo’n grote houten kar vol met de klassieke pompoenen. Superleuk om een hier foto hoekje van te maken en alle gasten bij op de foto te zetten.

Het kan ook heel sfeervol en elegant zijn op voor je herst bruiloft alleen maar met witte pompoenen te werken.

Aankleding voor je herfst bruiloft

Pompoenen zijn natuurlijk niet de enige manier om een herfstige sfeer te creëren; bloemen en takken kunnen hier ook bij helpen!

herfst bruiloft aankleding

Voor de verdere aankleding kan het helemaal leuk zijn om gebruik te maken van takken met daarop rode of oranje besjes. Ik geloof dat dit ilex takken zijn, en die zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtinten.

herfst bruiloft bloemen

Maar een bloemen arrangement met wilde bloemen in bruine, rode en oranje tinten is natuurlijk ook prachtig.

Om de eettafel mooi op te maken kun je een naamkaartje aan een herstig takje binden. Een mooie grijze of taupe kleurige linnen servet eronder, en je hebt een prachtige sfeer.

Herfstsfeer om bij weg te dromen

De frisse lucht, een voorzichtig zonnetje, knisperende blaadjes onder je voeten in de mooiste kleuren, paddenstoelen die uit de grond schieten, en een vleugje mist. I love it! De onderstaande kleurenpaletten zijn prachtig voor jouw herfst bruiloft.

Prachtige rode tinten om een statement mee te maken.

Herfst bevat naast oranje en rood natuurlijk ook gewoon groen! Deze donkere, matte groen en bruin tinten geven ook die heerlijke herfstsfeer.

Ook bruin komt veelvuldig terug in de winter! Zoals in bovenstaand Hollands landschap.

Hier zie je gelijk wat voor verschil kledingkeuzes maken. Door te kiezen voor donkerrood, donkergroen en crème heb je gelijk de juiste sfeer te pakken.

Een mooi palet met donkere bruin-, rood- en zwart tinten voor wanneer je een witchy of gothic tintje aan je herfst bruiloft wil geven.

herfst bruiloft sfeer

Wat een mooi plaatje he? Hier kwam een prachtig kleurenpalet uit met een mooie okergele tint.

herfst bruiloft ceremonie

Last but not least is deze mooie ceremonie in de herfst. Prachtig zo’n ceremonie buiten, met de okergele blaadjes op de achtergrond. Het vleugje blauw in dit palet maakt hem warm en fris tegelijkertijd.

Herfst bruiloft trouwkaart en save the date

Heb je jouw perfecte kleurencombinatie gevonden? Dan kun je nu gelijk in je save the date en trouwkaart toepassen! 🙂 In Canva selecteer je het element wat je wil aanpassen, en vervolgens klik je op het kleurvakje (hier op het screenshot rechts in de hoek). Vervolgens klik je op het + icoontje waarbij de kleurenkiezer opent. Onderin zie je een kleurcode staan, deze kun je vervangen door jouw favoriete kleurcode en voilà, je design is direct aangepast naar jouw smaak! 🙂

Nog geen idee wat voor design je wilt? Hieronder deel ik mijn favorieten.

Dit modern boho design kan je heel makkelijk herfstig maken door de bruine kleur te vervangen door je favoriete donkere tint uit de kleurenpaletten.

Hetzelfde geld voor deze zwarte variant, wanneer je een donkerrode of donkergroene tint toepast.

Save the date terracotta love

Het terracotta love design is al lekker herfstig, dus experimenteer vooral met verschillende kleuren welke je het mooist vind.

Ook de save the date ‘kat’ is een mooie optie. Hier zullen de donkerrode en donkergroene tinten ook direct prachtig staan.

Liever een minimalistisch kaartje? Verander de blauwe teksten dan door de okergele tint #b1782f voor een knipoog naar jullie herfst bruiloft.

Dit zijn mijn favorieten voor de herfst, maar ik heb natuurlijk nog veel meer designs gemaakt om uit te kiezen. Blader op je gemak door alle kaartjes heen en houd in gedachten dat alle kleuren – zowel tekstkleur als achtergrondkleur – aanpasbaar zijn.

Of ben je er nog niet helemaal over uit of dit het juiste thema voor jullie bruiloft is? Bekijk dan mijn kleurenthema bruiloft inspiratie verzamelblog, waar je ook kleurenpaletten voor bijvoorbeeld een boho bruiloft, boerderij bruiloft of botanische bruiloft kunt vinden.

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie