Goedkope bruiloft uitnodigingen

Ben je een bruiloft aan het plannen, dan zal je merken dat de teller razendsnel oploopt. En voordat je het weet ben je over je budget heen! Balen. Mijn ultieme tip voor een goedkope bruiloft? Besparen op je uitnodigingen dankzij sjablonen! Ik laat je stap voor stap zien hoe dat precies werkt.

goedkope bruiloft uitnodigingen

Mijn ultieme goedkope bruiloft tip

Het toverwoord? Sjablonen! Een sjabloon is een kant-en-klaar bewerkbaar design. Jij kiest je favoriete design, vult jullie gegevens in en past hem vervolgens helemaal aan naar jouw smaak. Vervolgens kun je je design zélf downloaden in bijvoorbeeld pdf of jpg formaat. Wat een sjabloon zo handig maakt is dat je dus zelf de volledige controle hebt over waar en hoe je je uitnodigingen laat afdrukken. Misschien heb je zelf wel een mooie printer waar je dit op wil doen? En anders stuur je hem lekker zelf naar een online drukker naar keuze en bespaar je hierop bakken met geld ten opzichte van de gebruikelijke kaartensites.

Goedkope bruiloft trouwkaarten (stuur je design zelf naar een drukker)

Voor het maken van een mooie trouwkaart kun je dus gebruik maken van handige sjablonen. Perfect voor wanneer je een goedkope bruiloft wil realiseren. Hoe het werkt? Jij kiest het design uit wat het beste bij jullie als stelletje past. Vervolgens ontvang je een link naar het sjabloon in je inbox. Het sjabloon opent daarbij direct in de gratis designtool Canva.

je sjabloon design helemaal naar smaak aanpassen

Vanuit Canva kun je alles wat je maar wilt aanpassen. Jullie namen en de datum natuurlijk, maar je kunt ook een mooie foto van jullie plaatsen, en de illustraties verplaatsen. Daarnaast kun je uiteraard ook de lettertypes en alle kleuren aanpassen naar smaak.

100 uitnodigingen voor 27 euro laten drukken

Ben je tevreden met je design? Dan kun je vanuit Canva direct een pdf van je uitnodiging downloaden. Deze pdf kun je vervolgens uploaden bij een online drukker. Via de website van de online drukker kun je het formaat (A6), de papiersoort en de papierdikte kiezen. Het leukste van dit alles? Dat is dat je – afhankelijk van je papierkeuze – ongeveer 27 euro kwijt bent voor 100 uitnodigingen. Yes, écht waar! 🙂

Hieronder zie je een kostenvergelijking voor 100 enkele trouwkaarten:

goedkope bruiloft uitnodigingen

Wat een verschil he? 🙂 En het is ook nog eens zo dat je bij de kaartensites vaak extra betaald voor mat papier en gekleurde enveloppen. Ga je voor de sjablonen route, dan kun je kiezen voor super luxe matte papiersoorten die binnen de 25 en 35 euro totaal vallen. En voor 20 euro koop je online de enveloppen erbij, in alle kleuren van de regenboog.

100 gevouwen kaarten voor 98,95

Wil je gaan voor een gevouwen trouwkaart? Ook dan ben je vele malen goedkoper uit. Hieronder zie je het overzicht:

Zoals je ziet bespaar je hier echt meer dan 100 euro mee. Een no-brainer toch?

bekijk de trouwkaarten
goedkope bruiloft save the date

Goedkope bruiloft save the date (verstuur hem digitaal!)

Nog een fijne tip voor een goedkope bruiloft is een digitale save the date. Een save the date stuur je voorafgaand aan je trouwkaart, direct wanneer je de datum hebt vastgelegd. Je kunt een save the date kaart laten drukken, maar een budgetvriendelijker en bovendien snellere oplossing is een digitale variant. Jij kiest het design uit wat jullie het meest aanspreekt, en past via de online designtool jullie namen en de datum aan. Hierna kun je hem zelf als jpg downloaden en direct rondsturen via whatsapp. Hoe makkelijk wil je het hebben? 🙂

bekijk de save the date designs
bruiloft menukaart

Meer sjablonen voor een goedkope bruiloft

Nog meer manieren om te besparen? I’ve got you covered! Zo vind je ook een ruime collectie aan menukaart sjablonen in de shop, en een aantal welkomstbord sjablonen. De menukaarten kun je drukken op dezelfde manier als je hierboven hebt kunnen lezen voor je trouwkaart, en het welkomstbord kun je bijvoorbeeld bij HEMA of albelli bestellen.

shop de menukaarten shop welkomstborden
welkomstbord

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 3 reviews.