Feta roomkaas spread

Een leuke spread om te serveren op je feestje met stukjes stokbrood of toastjes: feta roomkaas spread! Je hebt hiervoor alleen een kleine keukenmachine/hakmolen nodig.

Lekker borrelhapje op je feestje

Deze makkelijke feta roomkaas spread zit echt in een paar minuutjes in elkaar én hij is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast. Handig dus om een dag van tevoren al klaar te maken. Zo hoef je op de dag van je feestje minder te stressen! 🙂 In de basis heb je maar 2 ingrediënten nodig (feta en roomkaas uiteraard) maar de toevoeging van citroenrasp brengt hem mooi in balans zodat hij niet té zoutig is. En een handje gedroogde kruiden geeft hem nog wat extra smaak mee. Ik gebruikte Italiaanse kruiden, maar hiermee kun je variëren.

Geef je een feestje? Vergeet je digitale uitnodiging niet!

digitale uitnodiging voor je feestje

Bij een gezellig feestje hoort natuurlijk ook een vrolijke uitnodiging! En nee, hier hoef je niet veel geld aan kwijt te zijn. Stuur hem lekker via WhatsApp! Voor 14,95 heb je een mooi kant-en-klaar sjabloon (ontworpen door mij!) waar je alleen nog je foto aan toe hoeft te voegen en de tekst bij hoeft aan te passen. Dat is echt binnen 5 minuten gedaan. Sla je feestelijke uitnodiging op als afbeelding en app hem direct rond. Complimenten en vrolijke reacties gegarandeerd. 🙂

Vertel me meer!

Feta roomkaas spread

Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes

Een echte smaakexplosie! Ben je dol op feta? Probeer er dan eens een lekkere spread van te maken. Lekker zoutig maar toch zacht dankzij de roomkaas, en met een frisse touch dankzij het citroenrasp. Voeg je favoriete kruiden toe en je hebt een heerlijke zelfgemaakte spread.

Ingrediënten

  • 150 gram feta

  • 75 gram roomkaas

  • het rasp van 1 (bio) citroen

  • Een handje gedroogde kruiden

Zo maak je het

  • Mix alle ingrediënten in een kleine keukenmachine of hakmolen tot een romige spread. Dit kan tot 2 minuten duren.
  • Serveer met een lekker stukje stokbrood of toastjes.
  • Bewaar de spread in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Hier is hij tot 3 dagen houdbaar. In de koelkast wordt de spread iets steviger.

Extra opmerkingen

  • De spread is ook heerlijk op een belegd broodje, of als dip voor komkommer en paprika. Overal waar feta lekker bij is, is deze spread lekker! 🙂

over mij

Hi ik ben Jessica, visual designer. Vanuit mijn home office ontwerp ik voor jullie met veel liefde de mooiste sjablonen. Mijn insteek is om voor een fijne prijs een professioneel en stylish ontwerp te kunnen bieden. Alles is tegenwoordig al duur genoeg toch!? Ik ben 32 jaar, mama van 2 kids (3 en 0), dol op bakken en lekkere kazige pasta’s maar ook een fitness liefhebber. Meer over mij lees je hier.

Plaats een reactie

De waardering van savemydate.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 54 reviews.